Programma

De-Nacht-Wacht

Midzomernachtconcert tijdens de kortste nacht van het jaar.

Wanneer

Vrijdag 21 juni 2019
Aanvang: 21.30 uur

Waar

Muziektent
Slotselaan, Rossum

De toegang

Gratis

Vervoer

Vanuit Zaltbommel rijdt een busje.
Bus Retourticket € 5,-
Vertrek uit Zaltbommel: 20.15 en 20.45 u v.a. De Verdraagzaamheid ZB
Vertrek uit Rossum:  01.30 en 02.00 u

Hoe bijzonder is het om bij het invallen van de nacht naar mooie muziek te luisteren in een lommerrijke omgeving met het geluid van de rivier op steenworp afstand en zicht op een mysterieus verlicht kasteel op de achtergrond. Speciaal voor deze avond hebben Sterre Konijn, Mike Boddé en Merel Vercammen een muziekvoorstelling gemaakt onder de titel “Nachtlicht”.

Luister naar nachtmuziek in het schemerduister, naar nachtelijke jazzimprovisaties en natuurlijk naar “nocturnes”, de nachtmuziek uit de klassieke wereld. Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. Beleef hun dromen en hun nachtmerries.

Voordat dit drietal om 23.30 uur het podium zal beklimmen is er meer muziek. Kamerkoor VOX o.l.v. Ad Broeksteeg laat van zich horen. De avond wordt geopend om 21.30 uur door een strijkersensemble met “Eine kleine Nachtmusik” van Mozart.

Programma

21.30 u Feestelijke opening van de avond met

de serenade Eine Kleine Nachtmusik, deel 1 van W.A. Mozart, uitgevoerd door Marta Lopez Vega, David Peijnenborg (viool), Norman

Norman Jansen (altviool), Alex Geller (cello) en Carl van Cuyck (piano)

21.35 u Kamerkoor Vox o.l.v. Ad Broeksteeg met werken van onder meer Fauré, Rachmaninoff, Orff, Pärt, Elgar en Saint-Saëns

22.30 u Strijkersensemble in wisselende bezetting met werken van Piazolla (Oblivion), van Arvo Pärt (Spiegel in Spiegel) en van Samuel Barber (het Adagio voor Strijkers), afgewisseld met nachtelijke pianomuziek door Rik Hoogendoorn (o.a. Schubert, Mendelssohn en Chopin)

23.30 u Het programma “Nachtlicht” met Sterre Konijn (zang en duduk), Mike Boddé (piano) en Merel Vercammen (viool en vibrandoneon)

Tussen de pauzemomenten ruimte voor een culinair hapje en een drankje verzorgd door het Bommels Bakhuys (wel contant betalen!). De toegang is gratis. Neem wel uw klapstoel mee! Uw auto graag parkeren aan de Waaldijk.