Programma

Exposities Markt Twee

Het oude ‘Wapen van Gelderland’ is een rijksmonument in hartje Zaltbommel en een bezoekje meer dan waard! Het pand telt maar liefst zeven verdiepingen en is op dit moment een expositielocatie en kunstwinkel, ‘Markt Twee’

Wanneer

juli t/m september

Waar

Markt Twee, Markt 2 in Zaltbommel

Alle verdiepingen zijn gratis te bezichtigen. Voor actuele openingstijden tijdens cultuurfestival bommelerwaard kijkt u op www.markttwee.nl.

Programmering juni t/m september:

 

1/2 juni 2019:

SPOT

De eerste expositie van kunstcollectief SPOT. Deze 12 kunstenaars hebben samen de opleiding tot beeldend kunstenaar afgerond aan NAU (Nieuwe Akademie Utrecht).

Na het gezamenlijk afstuderen in 2017 hebben zij zich als zelfstandig kunstenaar verder ontwikkeld, ieder met eigen werk in verschillende disciplines.

Door de blijvende interesse in elkaars materiaal en ideeën ontstond het idee een collectief te vormen.

In de maand mei is in Markt Twee in Zaltbommel te zien hoe het werk van deze kunstenaars bijna twee jaar na het afstuderen weer samen komt. De expositie is te bezichtigen tot en met 2 juni.

6 juni t/m 30 juni:

Joris Baudoin
Project Picturing Museums.

Joris bezoekt de musea hedendaagse kunst in Europa. Daarover schrijft hij een boek, blogt hij en reageert hij bij ieder museumbezoek met nieuw werk. Tot nu toe zijn ruim honderd musea bezocht. Dit keer met de Bommelse Kunstroute toont hij een aantal grote schilderijen.

www.jorisbeton.nl

Kees Habraken

“Wie verre reizen maakt kan veel verhalen” (Matthias Claudius Duitse dichter 1740-1815).

Kees gebruikt beelden om zijn ontmoetingen met mensen in verre oorden weer te geven. Zijn expositie bestaat uit een serie fraaie, krachtige en kleurrijke portretten met kenmerkende gezichtsexpressies.

www.keeshabraken.nl

4 juli t/m 28 juli:

Anouk van Bruchem

Student aan Hogeschool voor de kunsten Utrecht (HKU). Dit jaar afstuderend aan de kunstacademie opleiding docent beeldende kunst.

Het thema landschap speelt een grote rol in haar werk. De ervaringen die worden opgedaan in het landschap zijn vastgelegd met het medium fotografie en uitgewerkt in de vorm van collages, fotowerken en een installatie.

De fotografische werken zijn het resultaat van ruimtelijke ingrepen op locatie zelf en digitale manipulatie achteraf. Het is belangrijk dat het beeld zich niet gelijk prijs geeft.

Er wordt in het werk gespeeld met zowel het oog van de toeschouwer als met het landschap zelf.

www.anoukvanbruchem.com 

Cynthia Brandwijk

Inmiddels 15 jaar aan het werk in de fotografie. Naast betaald werk ligt de focus nu op het vrije werk. Stadsbeeld, het vrouwelijk en mannelijk schoon maar ook natuur en landschap komen aan bod. Haar visie uitgewerkt in fotografisch beeld. Een tikje overbelicht en zwart wit staan centraal in het werk van Cynthia. www.brandwijkfotografie.nl   

1 augustus t/m 1 september:

Fotografie

Exposanten: Simon Klein, Diana Monkhorst, Elliot Gouw, Ton de Jong.

5 t/m 29 september

Doorlopende expositie, diverse kunstenaars.