Programma

Fohkes-10

Tien koperinstrumenten met muziek in verschillende stijlen. Nog niet eerder vertoond in Zaltbommel!

Waar

Vismarkt, Zaltbommel

Wanneer

29 juni 2019, 14.00u

 

Het belooft een unieke ervaring te worden; het concert van het Fohkes 10 op de Vismarkt in Zaltbommel. Het gelegenheidsensemble van tien koperblazers speelt op 29 juni aanstaande om 14:00 uur op deze historische plek in de schaduw van de Sint-Maarten. 

Fohkes 10 is samengesteld met de vijf muzikanten van het bestaande ensemble Fohkes, afkomstig van het Filharmonisch Orkest Den Bosch, aangevuld met koperblazers van Harmonie De Karel uit Zaltbommel en de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo uit Kerkdriel. Samen spelen zij op vier trompetten, vier trombones, en hoorn en een bastuba, een bezetting die zorgt voor een rijke klankkleur. Het ensemble brengt een gevarieerd programma ten gehore; van Giovanni Gabrieli, de 16e -eeuwse meester van de barok uit Venetië, tot ragtime specialist Scott Joplin. Daarnaast zal Fohkes 10 onder meer A Londener in New York ten gehore brengen, een stuk met verrassende wendingen en virtuoze passages.

Fohkes 10 staat onder leiding van dirigent Joop van Dijk. Het concert is onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.