Programma

Pluk de Nacht

Liggen in een lekker stoeltje, zonnetje of de maan boven het hoofd, drankje in de hand en kijken naar een van de beste films die nog niet in de bioscoop zijn uitgebracht.

Wanneer?

Vrijdag 16 augustus 2019
20.30 uur inloop
21.30 uur start film

Waar?

Brandend Zand
Zandstraat 6, 5331 PG Kerkdriel

Samen met de Amsterdamse organisatie Pluk de Nacht organiseren we een openlucht filmavond bij Brandend Zand in Kerkdriel. Stoeltjes staan klaar, de toegang is gratis. Neem een dekentje mee als het koud is.

Over de film

De titel The Souvenir ontleent de film aan een gelijknamig schilderij van de Franse schilder Jean-Honoré Fragonard, gemaakt rond 1777. Het is een van de werken waar de wat naïeve filmstudent Julie mee naar toe wordt gesleept door haar iets oudere geliefde, de wereldse Anthony, op een van hun culturele uitjes. Op het schilderij kerft een meisje de initialen van haar geliefde in een boom. Anthony ziet er onvoorwaardelijke liefde in, Julie ziet vooral de tragiek. Dat verschil is, helaas voor Julie, tekenend voor hun relatie. Julie valt als een blok voor de upperclass Anthony. Zij ziet niet wat wij wel zien: dat hij een foute vent is, iemand die haar emotioneel en misschien ook financieel leegtrekt. Toch zien wij ook direct waarom Julie voor hem blijft vallen: zijn charisma, zijn eruditie, zijn kennis – ze zijn verleidelijk.

Kijk op de site van Pluk de Nacht voor meer info over de film