Programma

Pracht in de Gracht

Kunstwerken, geselecteerd op diversiteit zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. Kunstwerken met en zonder boodschap. In 2019 doen een aantal bekende kunstenaars mee.

Wanneer?

14 juni t/m 1 september 2019

Waar?

Zaltbommel, Hurwenen en Ammerzoden

 

Pracht in de Gracht is sinds 2005 een twee-jaarlijkse openluchttentoonstelling van drijvende kunstwerken in de grachten van Zaltbommel.

In 2019 liggen de beelden in de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel, het water bij het Parkeiland in Zaltbommel, in Hurwenen langs de Van Heemstraweg en in de kasteelgracht van kasteel Ammersoyen.

Kunstwerken, geselecteerd op diversiteit zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. Kunstwerken met en zonder boodschap. Voor 2019 zijn een aantal bekende kunstenaars uitgenodigd mee te doen.

Het blijft verbazingwekkend dat er door passie, creativiteit en enorme inzet toch steeds weer oplossingen worden gevonden voor de ‘drijfconstructies’ die bestand zijn tegen wind, temperatuur en wisselende waterstanden.

Beeldentuin
Aan de Marten van Rossemsingel 53 wordt een beeldentuin ingericht. Hier kunt u plattegronden, informatie en documentatiemateriaal krijgen.

De beeldentuin is open tijdens de kunstroutes BKR – www.bommelsekunstroute.nl en KKK –  www.kunstkiezelklei.nl  van 12.00 tot 17.00 uur of na afspraak met Janneke Hillenaar of Chris Puijker 0418 514488, info@prachtindegracht.nl