Programma

Speciaalbierfestival

Het jaarlijkse Speciaalbierfestival staat garant voor veel gezelligheid met live muziek en heerlijke hapjes en uiteraard bijzondere speciaalbieren. Op zondag 23 juni is er brouwwedstrijd.

Wanneer?

22 en 23 juni 2019

Waar?

Stadsbrouwerij
Zaltbommel

Op zaterdag 22 juni organiseert de Zaltbommelse Stadsbrouwerij traditiegetrouw het jaarlijkse Speciaalbierfestival. Het festival staat op zaterdag garant voor veel gezelligheid op het extra feestelijk aangeklede buitenterras en in het proeflokaal, live muziek en heerlijke hapjes en uiteraard bijzondere speciaalbieren.

Op zondag 23 juni wordt er voor het eerst een brouwwedstrijd gehouden. Tijdens deze wedstrijd zullen amateurbrouwers onderling strijden om de titel ‘het mooiste speciaalbiertje van de Bommelerwaard’. Voorheen was het zo dat de Stadsbrouwerij zelf diverse unieke speciaalbiertjes tijdens het festival introduceerde. Dat zal ook nu weer het geval zijn, maar omdat er binnen de Bommelerwaard en daarbuiten veel ‘onbekende’ brouwers zijn, wil men ook die speciaalbierbrouwers een podium geven om hun eigen brouwkunsten te tonen. In de vorm van een brouwwedstrijd krijgt men de mogelijkheid om het eigen brouwsel aan het publiek van bierliefhebbers te tonen.