Programma

Vier de natuur met de ‘Bommelerwaardse RiVierdaagse’

Ga vier dagen op ontdekkingstocht door de Bommelerwaard. Wandelend of fietsend. Ontdek zo al het moois wat de Bommelerwaard te bieden heeft. Langs en op de rivieren.

Wanneer?

4 t/m 7 juli 2019
18 t/m 21 juli 2019
22 t/m 25 augustus 2019

Waar?

Bommelerwaard

Kosten

De deelnamekosten zijn € 15,00 per volwassene. U ontvangt hiervoor het volledig dagprogramma voor vier dagen, inclusief een rugzakje. Aan het einde van dag vier ontvangt iedere deelnemer, als alle stickers zijn geplakt, een aandenken aan de Bommelerwaardse RiVierdaagse. De kosten voor de pond en eventuele fietshuur zijn niet inbegrepen.

Inschrijven

U bestelt uw tickets via www.ikwileenticket.nl. Na betaling ontvangt u een e-ticket. Hiermee is uw deelname bevestigd. Met uw bevestiging kunt u het programma op de eerste dag van de vierdaagse afhalen bij het Toeristisch Recreatief Informatie Punt TRIP Bommelerwaard, Markt 10 in Zaltbommel.  TRIP Bommelerwaard is die dag geopend vanaf 09.15 uur. U kunt tot uiterlijk 09.45 uur uw programma ophalen.

De route

Dag 1: Slot Loevestein – Munnikenland – Fort Vuren – Gorinchem – Woudrichem
De dag begint met een boottocht over de Waal. Bij Slot Loevestein struinen door de uiterwaard. Na de oversteek naar Fort Vuren wandelen naar Gorinchem, overvaren naar Woudrichem en via Loevestein weer terug naar Zaltbommel. Koop voor vertrek een dagkaart bij Riveer. Let goed op de vertrektijden. De loopafstand deze dag is afhankelijk van uw enthousiasme ongeveer 8 tot 15 km.

Dag 2: Klompenpaden Ammerzoden – Nederhemert-Noord – Nederhemert-Zuid
Het grootste deel van deze mooie en afwisselende Bommelerwaardse RiVierdaagse dag worden de klompenpaden langs het stroomgebied van de Maas gevolgd. De lengte van de hele wandeling is ongeveer 22 km, met de bus terug ongeveer 15 km. Terug in het Kasteel Ammersoyen kunt u kunstwerken bekijken van kunstenaars uit de Bommelerwaard (Kunst Kiezel & Klei overzichtstentoonstelling).

Dag 3: Heerewaarden – Voorne – Lith – Heerewaarden
Een afwisselende wandeldag met een verrassend boottochtje over de Lithse Ham. Vaar met het voet/fietsveer terug naar Heerewaarden. Deze dag kan ook in omgekeerde richting worden gelopen. De loopafstand is ongeveer 15 kilometer.

Dag 4: Rondje fietsen en wandelen. Zaltbommel-Heerewaarden-Varik-Waardenburg
Eigen fiets mee of fiets huren in Zaltbommel. Ongeveer 25 km fietsen en 5 tot 8 km wandelen. Aan de noordkant van de Waal heb je mooi zicht op de beroemde toren van Zaltbommel. De finish van deze bijzondere Bommelerwaardse RiVierdaagse ligt aan de andere kant van de Martinus Nijhoff brug in Zaltbommel.